Türkiye Bankalar Birliği adına
İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
G.M. Matbaacılık ve Tic.A.Ş.
100 Yıl Mah. MAS-SİT 1.Cad. No:88
Bağcılar 34204 İstanbul
Tel: 212-629 00 24-25
Kaynakça ve Gönderme Örnekleri
Bir ve Birden Fazla Yazarlı Kitaplar
Arıcan, E., Yücememiş, B.T, Karabay, M.E. ve Işıl, Gökhan (2011). Türk Bankacılık Sektöründe Ölçek Ekonomileri ve Rekabet Gücü Maliyet Etkinliği ve Ölçek Ekonomilerine İlişkin Bir Uygulama. İstanbul: Türkiye Bankalar Birliği.
İlk Gönderme (Arıcan, Yücememiş, Karabay ve Işıl, 2011, s. 78)
İkinci ve Sonraki Göndermeler (Arıcan ve diğerleri, 2011, s.80)
Tüzel Kuruluş Tarafından Yayınlananlar
Türkiye İstatistik Kurumu. (2009). Türkiye istatistik yıllığı. Ankara: Türkiye İstatistik Kurumu.
İlk Gönderme (Türkiye İstatistik Kurumu [TÜİK], 2009, s.27)
İkinci ve Sonraki Göndermeler (TÜİK, 2009, s.38)
Çeviri Kitaplar
Sicilia, D.B ve Cruikshank, J.L. (2000). Greenspan Etkisi: Dünya Piyasalarını Harekete Geçiren Sözler (E. Salman, Çev.). İstanbul: Literatür Yayıncılık (Orijinali 2000 yılında yayımlanmıştır).
Gönderme (Sicilia ve Cruikshank, 2000, s.78)
Kitaptan Bir Bölüm
Esen, H. (2009) Kart Çıkaran Kuruluşların Yükümlülükleri. T.Ö. Kiraz (Yay. Haz.). 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun Değerlendirilmesi ve Uygulamadan Doğan Sorunlar içinde (ss.21-47). İstanbul: Akademi.
Makaleler
Birgili, E., Tuna, G. ve Tuna V.E. (2011). Portföy Seçiminde Riski Sevmeyen Yatırımcılar İçin Hisse Senedinin Ait Olduğu Sektör ve İlgili Firmanın Kuruluş Tarihi Önemli midir? . Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar Dergisi, 48(558), 23-35.
Internet adresleri
Tuna, K. (2005), “Bankacılık Kanununda Kurumsal Yönetim”, 20 Mayıs 2006 tarihinde http://bsy.marmara.edu.tr/TR/konferanslar/2005/2005tebligleri/9.doc adresinden erişildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (2011) “İnteraktif Aylık Bülten Ağustos 2011” 20 Ekim 2011 tarihinde http://ebulten.bddk.org.tr/AylikBulten/Basit.aspx adresi
Türkiye Bankalar Birliği’ne (TBB) yayım/basım amacıyla değerlendirilmesi için iletilen eserler, TBB’nin Yayın Prosedürü çerçevesinde ön inceleme sürecine alınır.
Ön değerlendirme sonucunda hakeme sunulmaya uygun görülmeyen eserlere ilişkin olumsuz görüş, eserin Birliğe ulaştığı tarihten itibaren en geç 4 hafta içinde yazara resmi yazıyla bildirilir.
Ön incelemeden olumlu değerlendirme alan eserler için en az 2 (iki) hakemin, mesleki uygulama bölümü için gönderilen eserler için bir hakemin yazılı görüşüne başvurulur. İki ayrı hakemden farklı görüş gelmesi veya bir hakemli eserler için hakemin raporuna dayanarak bir görüş oluşturulamaması halinde bir başka hakemin görüşüne başvurulabilir.
Hakem değerlendirme süresi 30 gündür. Hakem raporları doğrultusunda esere ilişkin varsa düzeltme ve değişiklik önerileri eser sahibine iletilir ve önerilerin yapılması talep edilir. Yazarların düzeltmelerini, raporların iletildiği tarihten itibaren en geç iki ay içinde TBB’ye iletmeleri gerekmektedir. Bu süre geçtikten sonra iletilen çalışmalar tekrar değerlendirmeye alınmaz. Söz konusu önerilerin yapılması sonrasında eserin basımı için hakemlerden yazılı olarak e-posta ile nihai onayları alınır. Hakemlik süreci tamamlanan makale/kitaplara ilişkin yazardan hakem raporu dışında ilave düzeltme ve düzenleme talep edilebilir. Söz konusu önerilerin yapılması sonrasında eser tekrar TBB tarafından değerlendirilir ve hakem raporları dikkate alınarak yayımlanmasına ya da yayımlanmamasına TBB Yayın Kurulu tarafından karar verilir.
Makale başvuruları Birliğimize ulaşmasının ardından Yayın Prosedürü çerçevesinde süreçleri takip etmek üzere takip bilgilerini içeren bir e-mail gönderilmektedir. Daha sonra izleyen süreçler ile ilgili gelişmeler hakkında gerek e-mail ile gerekse resmi yazışmalarla yazarlar bilgilendirilmektedir.
Türkiye Bankalar Birliği
Nispetiye Caddesi Akmerkez B3 Blok Kat:13
34340 Etiler-İSTANBUL
Tel : 212-282 09 73
E-posta : tbb@tbb.org.tr
Web: https://www.tbb.org.tr/dergi